Adakah minum teh dan kopi semasa mengandung menyebabkan bayi lahir dengan kulit gelap?

20 Balas

baby lahir kulit gelap atau tk tu ikut genetik mak ayah. kalau ada keturunan kulit gelap, boleh je menurun kt anak. tkde kaitan dgn makanan atau minuman yg diambil masa pregnant. kalau hari hari minum sunquick nanti anak keluar warna oren ke?

mitos, itu bahasa kiasan orang dulu² sebab caffeine mengganggu menyerapan nutrien dlm bdn. first 12week avoid pengambilan caffeine. lepas tu if nak ambil jugak, had dalam 200mg intake/ day. kalau ada yang decaf version lagi baik. 😊

mitos, tu cakap orang tua je kalau ikut cakap org tua nak makan kicap pn tak boleh 😂😂.Tu minuman berkafien boleh dropkan hb kalau nak mnum jgak boleh je tapi jangan hari² ,sminggu dua kali pn okey

funny is i start minum supplement untuk kulit time preg 4months. pelik juga consistent tapi takde hasil. tiba due date baby lahir, baby pulak putih melepak😂😂😂😂

Mitos je puan. Klu nak minum had pengambilan. Ibu2 mgandung disarankan utk mgurangkan pgmbilan yg berunsur caffeine. Stay healthy mommy to be💖

sy anak sulung mula2 lahir agak glp sedikit alpa 3 bln ia cerah seperti biasa .. ikut kulit keluarga cam mn..

kulit gelap hanya akan terjadi kalau salah seorang ibu atau bapa bayi tu berkulit gelap.

Takde lahh saya masa pregnant hari² minum kopi ngn teh elok je baby keluar putih je

2y ago

Kwn sy masa pregnant lnsg tak amik teh dgn kopi, anak dia lahir takde kuning padahal darah O

tkdelahhh...saye siap suke hidy bau kopi ratah kopi lgi...lahir kulit baby merah elok je

hb rendah pun masih minum coffee tapi alhamdulillah anak lagi putih dari mak😂