Period berterusan selama sebulan lebih selepas mengambil suntikkan perancang kehamilsn

Adakah ianya normal ibu-ibu semua?

3 Balas

Normal sis, sbb tu sy masih berfikir2 nak tukar depo atau x..risau mcm nie la, period berterusan, pastu kdg x period lama.. Nurse sy bagitau mcm tu la..memang akan kacau hormon sis. Setakat nie sy ambil pill perancang.. Bby dah 2 bln lebih tapi belum period, still menunggu.. Dulu bby 1st & 2nd lepas drh nifas dah habis, sy terus period tapi kali nie belum lg.. Agaknya jrk bby jauh sgt dgn ank Sebelum nie..

sma la kita sis...sy period lama sngt nak hbs selepas ambil depo sblm2 ni dlm5 hri dah nak hbs...skrg pun sy period bkn bnyk tak penuh pun pad wlpn hri pertama dtg period...smpai la 3minggu masih sma drh mcm kena calit je..

Saya start period tengahari semalam tapi darah keluar sangatlah sikit macam secoet je. Pastu stop keluar. Petang hari ni baru ada secoet lagi. Sampaikan saya confuse saya ni period ke tak huhuhu.