Scan baby sebulan sekali

Adakah boleh memudaratkan baby kalau usia kandungan baru 3bulan dan kerap scan utk tgk keadaan baby?

2 Balas

Mcm saya pengalaman 2x keguguran tahun lepas, utk pregnancy kali ke-3 ni sebulan 2x saya gi scan, selang 2 minggu akan gi scan, scan dkt sonobee murah sikit, dlm rm30 mcm tu. As long saya happy & ada rezeki utk scan 2 minggu sekali, saya buat je utk hilangkan rasa risau & trauma keguguran tahun lepas tu. Tiap kali scan tu mesti saya rekod guna phone, rindu tgkk dia dlm 3 bulan lebih nii. Tapii jgn berlebihan risau tu, effect baby juga tu, kena byk cari info @ ilmu2 sepanjang kehamilan.

xdelah. okay je. sy masa anak 1st pun scan sebulan skli. masa masuk anak kedua baru buat scan yg penting2 je sbb dh tahu yg mana penting yg mana tak. buat je bnda yg boleh buat mummy tenang n x stress n happy huhu

2w ago

buat je mummy xpe. lama awak ttc tu. 4 tahun kot. semoga mummy n baby sihat selalu n selamat keduanya smpai bersalin ya 🥰🥰