Boleh makan tembikai ke?

adakah bole makan tembikai semasa diawal mengandung iaitu kandungan dalam 3bulan dan keatas#ingintahu

8 Balas

boleh. lgi kalau mkn tgh2 musim panas. tgh loya tekak lgi. syok sgt. masa masuk 3rd trimester lagi lah. bdn dh start panas yg xleh nk ckp. sy makan separuh sorang. tembikai yg sejuk dri peti.

Saya ada gdm during this pregnancy..doc suruh elakkan tembikai 😂sebab tinggi gula.. before pregnant tembikai is my favourite fruit. Sabar jer lah..

boleh takda masalah. lagipun tembikai buah kegemaran rasulullah. saya dari sebelum mengandung sampai skrg 22w hari hari mkn tembikai 😬

3y ago

betul..Dr awal smp bersalin sy makan tembikai n nenas MD2.. alhamdulillah ok..bby pun nk masuk 3 Bulan dh

Tembikai la sye dok makan awal awal preggy, masa tgh mabuk teruk, tembikai la jadi kawan baik saya. Tu je yg dpt telan

makanan tak salah,yang salah cara kita makan tu. samada mkn mcm tiada hari esok atau mkn berpada-pada..

blh.. tembikai sgt elok utk preggy mom. blh elakkan dyhydrasi

Boleh. Tak de masalah