bsp

Adakah bacaan bsp 9.1 tu normal atau tk??? Sbb pukul 8 pagi buat bsp dpt bacaan 5.1... Bacaan bsp utk pukul 10 pula 9.1....

40 Balas

Tinggi nye sis..sis mkn ap?biase nye bacaan depend pd ap yg kita mkn.n kna mkn 2jam sblm ambik darah tu

4y ago

Ahaaa... Rini pi checkup pon dh kene marah ngn doc... Nasib tk kena refer hospital..

Kenapa buat pkul 10? Kan kena buat setiap 4 jam. Kalau buat pkul 8 puasa 4 jam, pukul 12 plk buat.

4y ago

Kk tempat sya pun 2jam selepas makan.baru buat bsp

Tinggi 9.1 tu sis....silap2 kena refer doctor nanti. Bacaan Tak lebih dari 6.7baru Kira normal.

4y ago

@Amanda, sya pulak pkul 8pagi tadi bacaan bsp 5.0 ,lepas tu makan roti wholemeal 2keping, dn susu low fat 1gelas.lepas 2jam cek lagi bacaan naik kepada 7.0. Knapa ye macam tu sakit kepala.bukankah wkolemeal dan susu rendah lemak tu kurang gula..

seram bila baca bsp sister sister semua. 😂 Saya next month baru kk start ambil bsp. takut.

konpom ni makan berat2🤔.sya penah mcm tu.sekali nya next week kena ulang bsp.😂😂😂

Sy buat pkul 8,11,4.30 ptg dan 8 mlm. Pagi kena bawah 5.3 yg lain kena bawah 6.7

4y ago

Kk tpt saya kene buat kul 8...10...2....10 mlm... Kene puasalh 2 jam sebelum tu

Saya bacaan kedua bsp saya pukul 10.. 8.9 itu pon dah kira tinggi... Nurse pon kata tinggi

Puasa / sebelum makan : < 5.3 2 jam lepas makan : < 6.7 1 jam lepas makan : < 7.8

Ni bacaan norml bsp klau dr kk sy check up

3y ago

Tq awak..

ada tips tak untuk kurangkan bacaan gula waktu pagi?