Sakit di bahagian perut at 32weeks

Ada yg sakit mcm muscle terkoyak kat perut tak time 32 weeks ni. Mcm takleh jalan/berdiri lama2 sangat. Kt perut rasa mcm terkoyak/cucuk2 kat atas perut🫣😭😭#1stimemom #pregnancy #firstpreganancy

6 Balas

I ada pergi check dgn doc, doc scan cakap takde apa2, doc cakap maybe sbb baby tendang2 at the same place berkali2 smpi swollen kot. And mmg betul, my baby tendang banyak2 dekat that same place hari2. And lepas 2 hari tu dh tak rasa apa2 dah🥹🥹🥹

sy xde pengalaman lagi, sy baru 32 week belum rasa macam tu. tapi kalau tgok checklist dalam app dia, mula 30w keatas dah mula contraction palsu (brixtonhick) dan dia kata rasa dia macam perut terkoyak.

Kita sama sis😭 sy dah 33 mggu.. start rasa masa 28 mggu tu. Cuma 3 hari ni rasa lebih kerap pulak. Bingung mcm mana nak hilangkan rasa tu. Pedih rasanya kat dlm😭 mcm ada luka pulak kat dlm kan..

2y ago

Ye betul, saya rasa bnde yg sama, tp tula doc cakap maybe baby duk tendang tmpt sama, sbb bila dia scan mmg takde apa2. So doc prescribed pain killer.

sedang mengalami.. dia x selalu sgt,kdg2 je timbul rasa pedih mcm trkoyak kt perut..same tmpt baby tgh bergerak.. kena duduk atau baring rest,sehingga pedih tu hilang

2y ago

Ye betul kene duduk and baring je memanjang. But ikut pengalaman, bnde tu akan hilang after 4 5 hari

saya ade jugk sakit ii mcm tu . suami bawak pegi klinik doc ckp saya kne gastrik dia tekan ii kt bahagian atas perut tu

2y ago

Oh boleh jadi gastrik juga ye🤔 Semoga yg baik2 je buat awak🥹

yes ade2, sy pun ade...mcm terkoyak😭 tpi bukan whole side ...only right side jer. tpi sakit dia mmng mcm muscle terkoyak

2y ago

Kaaan, tp doc dah scan cakap mmg takde apa2. Dia just cakap maybe baby tendang kuat sangat. But lepas 4 5 hari tu mmg dah hilang dah rasa sakit