cermin dan bayi

Ada yg pernah dengar or percaya klau baby tak boleh bgi tengok cermin ? Sebabnya takut terkejut n dia tak kenal lgi dia siapa or ada asbab lain . Sape ada pengalaman baby meragam ?!!

7 Balas

anak sy dari sebulan tengok cermin okay je x meragam. sebab saya pun x tahu ada pantang larang ni. kadang saya bawa keluar tengah malam ambil angin pun okay je, x meragam. tapi lagi bagus elakkan la, cuma saya baru tahu pasal cermin ni sekarang.

kalau ikut kepercayaan lama , selepas bayi tumbuh gigi bru dapat hadap cermin . klau suda masuk kristian , boleh sja . cuma ingat berdoa sja

Anak saya pun meragam lepas ayah nya selalu bawa dia lihat cermin ... Tapi ayah nya marah pulak bila saya larang ..

3 bln kebawah kurang digalakkan sebab takut baby meragam. lepas 3 bulan ok saje

Ooo...br ni dgr...tp sy mmg masa ank sbulan mcm tu dah bg tgk cermin....

anak saya umur 2 bulan sudah ajar tengok cermin , ok ja 😂

Sy bg ja anak tgk cermin. Ok ja