Hamil di usia 40an

Ada yg pernah atau sedang pregnant pd usia 40an? Boleh share pengalaman x? Sy sedang pregnant anak ke 3, pregnancy sebelum ni gugur on 12weeks. Umur skrg 42 tahun.. (mohon jgn kecam ye.. )

1 Balas

sbnarnya xde masalah pun pregnant lepas umur 40, mak sy ngandung adik bongsu sy di usia 45 sbb nak kasi kawan dgn abg nya, adik brdik sy 4ppuan 1laki, so klau mak sy xteruskan kandungan tu, laki sorg je, jdi dpt la 4ppuan 2laki .. tp xde masalah pape pun mak sy, cuma penjagaan diri tu lebih la berbanding yg 20an 30an, xboleh penat sgt takut senang pitam, xboleh buat kerja sgt takut mengah dan bg effect kt jantung, pemakanan kena jaga takut sangkut kencing manis .. tu je .. sbb dh lanjut usia ni byk penyakit senang dtg .. harap yang baik² shj utk akk dgn kandungan akk ye 🥰🤲