Persiapan Bersalin

hi, ada yangg due april tak? baju2 baby dah start basuh ke tuu? ke belum start apa lagi? 😅 saya belum start basuhh baju2 baby, bila sampai masa nak basuh je mesti akan pikir 'lambat lagi nih,next week la basuh' bila dah masuk minggu lain pun tetap tkbasuh jugak. btw due saya 12/4 #firstmom

27 Balas

saya dah siap semua barang baby,pantang & bag hospital..haritu dah basuh cuma tak packing bag.. nak dijadikan cerita masa 31weeks saya jatuh terduduk kat dapur.. perut sakit sangat & baby kerap mengeras,dalam sakit tu terus pack bag hospital & beli barang yang tak lengkap lagi risau kalau apa2 senang semua dah siap.. tapi alhamdulillah doc kat klinik swasta & kat klinik pakar hospital scan baby & uri semua okay tak ada pendarahan.. air ketuban pun cukup.. sekarang boleh fokus kat keperluan sekolah abg² pulak.. btw saya dah 33weeks anak no 4 🥰 due 26/4

5mo ago

due saya pulak 25/4 sis.. semoga urusan kita semua dipermudahkan..

due 5.4. sebelum ni dua2 anak beranak awal seminggu. baru harini basuh baju baby.. esok lah packing masuk dlm bag. hrp beranak awal sikit. sbb dh x larat rasanya. dua2 anak sebelum ni kire aktif jugak. anak no 3 rasa mcm flat betul rasa dia.. semalam cari baju sekolah anak sulung dengan barang2 baby balik rumah rasa nak runtuh badan ni.

due 24/4. skrg 32 weeks. sy dah basuh baju baby masa weeks 28 lagi. sbb tahu nnt badan dah tak larat nak basuh,lipat baju, duduk lama². huhu skrg ni rasa nak baring je. gambar tu beg hospital sy. cuma tinggal nak basuh telekung, pack mknn kering je utk bawak pegi hospital nnt.

Saya basuh awal 2 bulan dengan alasan dah nak puasa haha bulan puasa saya taknak penat penat 😂 husband pun duk risau tak habis buat preparation lagi. Terpengaruh dengan video kat tiktok la tu ramai bersalin awal haha. Semoga yang baik baik je ya untuk kita semua

due 1/4 .. dah kemas tapi blom complete .. dri 28w buat sikit2 ... skrg 36w bengkak kaki 🤣 ingatkan tak kena ... nasib baik dah start awal , menangis la juga malam2 nak tido kaki sakit 😂😂😂😂 anak first juga

sy hjung2 7 bln lgi sda basuh baju bby sis😭sbb tkt nda larat bt krja prut bsr😅due 25/4🙏36w nie kena refer dctr o&g nda tw utk apa. sbb ank prtma sa brnk czer. hrp bby kluar awal slps 36w tue🙏skrg 33w+🙏

Saya due 3/4 dah siap semua brang pun dh stndby dlm kete🤣sbb anak dua org smua lahir awal Ank first-37w Ank sec-38w Ank ketiga ni risau risau jga hrtu msa 34w dah kene fake contraction jadi stndby je awal

Sy due 12/05 tp kna serah diri 23/4 insyaallah...huhuhu brg xprepare lg tp sy dh start xlarat nk buat keje 😂 sakit kt bhgianats perut kanan...ad yg rsa mcm tu jgk ke...xlarattt sgt dh huhuhu

5mo ago

Aaminn semoga Allah mudahkan urusan puan ngn baby

saya due 29/4 tp da start basuh'2 baju da..takut terbesalin awal je,sbb skrng perut kerap sngt mengeras,anak no 2😅harapnya tepat dngn waktu lah..skrng pun keja mcm da xlarat dah🥹

baju dri 7 bulan da basuh siap2 ...beg ke hosp pon da ready walaupun ank first lahir 40 week😂 ..kemas sbb tgh rajin da hjung2 ni mls da tak larat nk byk gerak😆