Persiapan Bersalin

hi, ada yangg due april tak? baju2 baby dah start basuh ke tuu? ke belum start apa lagi? 😅 saya belum start basuhh baju2 baby, bila sampai masa nak basuh je mesti akan pikir 'lambat lagi nih,next week la basuh' bila dah masuk minggu lain pun tetap tkbasuh jugak. btw due saya 12/4 #firstmom

27 Balas

sye bruu siap bsuh kering je trs paking dlm beg tp lom asingkn lg mne LR mne first day mood lom dtg lg 🤣 brg lain pon xbli lg . due sye 17/4 #mama ank 3

saya due 15.4 , tp confirm kne bersalin awal sbb ada dm on insulin. baju baby semua dh siap basuh.. tggl nk prepare beg hospital je.

due 11/04. tp mta czer +Btl dh dpt trikh czer 01/04. beg hsptl dh siap msa 28w lgi sbb nurse suruh stndby awl tkot terrrrbersalin awl. 🤭..

6mo ago

sory tnya, btl tue apa ya?

due 18/4..dh siap basuh baju2 abg dia yg mne boleh pkaii lagii..ada jgakk yg kna belii lainn tpii blom belii lgii n blom prepare ape2 pon lgii..

baju n brg brg bby dh prepare basuh awal awal haha . dh siap pack bju letak dlm kete dh . 35 + weeks ni rasa lain mcm ja . standby ja ni hahaha

sy da beli, basuh n pack awal2 sbb xnak kelam kabut..skrg da masuk 33w kdg badan rasa mengah sket..tmbh nt nak balik kg..xnak ada brg2 termiss

saya due 13/4 ..alhamdulillah dh settle siap2 sbb nurse suruh masa 7 bulan hritu..kita 1stmom .tu yg takut jugakk..

Alhamdulillah saya dah siap basuh semua suami tolong😬 dah siap basuh terus packing 30w . Sekarang dah 34w . Due 10/04

Hahaha saya 13/4 due... baju baby x bsuh pun lg..samelaa kite kalau nk start basuh ke ap msti akan fikir lambat lg🤣🤣🤣

6mo ago

itulah. tapi lepas abah saya cerita mak saya dulu bersalin dari kakak sulung sampai ke adik saya semua awal 2 minggu 😂 balik tu terus basuhh, takuttt jugakk terbersalin awal 😂

sy 1stmom..due 17/04 blm cuci2 lg .nk cuci tp xlarat sgt2..bdn sakit2..memang mcm tu ke??tapak kaki sakit xleh bawa bincang..