32w3d baby dah masuk laluan docter ckap Makin berdebar rasa hati ni Takut sngat

Ada yang sama macam sy tak?

8 Balas

Alhamdulillah kita sama dan serupa sis, kepala dah masuk laluan alhamdulillah. standby beg mommy dan baby ye. false contraction pun dah stat. inshaAllah semoga dipermudah urusan bersalin kita semua nant Aminnnn🤲

saya baru check up td. Dari minggu 28, 29 dn 31 kepala baby dekat bawah. tp xda pula cakap masuk laluan. masuk laluan ni macm mana ye. skrg Sy rasa sakit dn berat kalau nak bejalan tu. sbb kepala bby dekat bawah

5mo ago

apa yg puan rasa, saya rasa skrg. cuma lmbt lagi Jak jumpa doc 1 hb 3. sbb saya xda mslah. jadi lambt sikit kena scan .

Saya last check up dgn doc 28w .. next 36w baru jumpa doktor lgi aaa skrg 31w tktau apa yg berlaku dlm perut... tk sabar juga dh dekat sgt 🤣 nervous

5mo ago

hehe ...lama btui ye appoimnt ...mgkin sb awak takde mslah apa² ..sy ni gbs dan gdm ..smgu 2 3 kali kena g kk ...ahhahahah...kdg g pac sb bby kurang gerak dn slalu mngeras

kite geng 32week.. alhamdulilah doktor check semua ok..cuma kne stdby doktor ckp,sbb kedudukan kple dah kebawah..baby plak kerap ngeras

Baby da masuk laluan mmg da nk beranak ke doc ckp sis? Setahu sy normal la tu 32w da masuk laluan. Means kedudukan dia dah betul.

5mo ago

aaaa ..i see..hehe ..tkutt tp tak sbar..tp bby bru berat 2kg ...rasa mcm omg ..makin dekat dah

saya pun hari tu dc ckp kepala baby da msuk laluan,,dia bgtau kurangkan berjln takut baby kluar awal,,,sbb bru 30minggu wktu tu😊,,,

5mo ago

ok je skrg saya da masuk 34minggu😊baby pusing2 lagi tu,,

uishh tu dh xlma tu sis tggu msa je sis sy nipn skrg 32weeks zy kj tlg mrtua dkt tulang missv dh sakit prut pn mengeras je

5mo ago

hehe nebes kite ...tp selok nya nak tgu jugk smpai 37w pun okay ..tak tahu lah mcm mna

Saya 36weeks, kepala bahy dh masuk laluan. Sakit celah kangkang. Nk jln pun rasa x larat

5mo ago

a aa betul sy yg 32w ni pun skit celah kangkang ..nak tdo pun tak selesa...nak duduk pun rasa tak okay...hehe..cuma berdoa supaya bby cukup bulan je sblum kuar ..awal sngt ni hehe