DUE 20/7/23

ada yang sama due tak? ada yang dah bersalin awal ke ? sempat lagi nak raya😅 tapi pinggang dah rasa sakit2 je ni..ada jugak rasa sakit perut sikit2 tak kerap tak kuat..saya dah rasa sakit dekat bahgian tut kita tu..baby dah turun ke bawah ke kalau macam tu?

18 Balas

saya 29/7 .. sesetengah ada ja yang bersalin awai sebab baby nak kluaq awai.. rasa sempat lagi tapi kena hati hati jugak laa takut baby dh nak kluaq hehe..ha samalah saya pun selalu dok rasa mcm tuu..dia selalu jadi time tgh rest atau nak tidur..kdng rasa sakit sangat mcm kena tendang dekat rahim ..nak kata pun x boleh sis baby dia memusing ..tapi kalau ikutkan baby 30 week mcm tu kebanyakan baby dah turun ke bawah..

11mo ago

amin awak jugak

Sama due 20/7 🙋🏻‍♀️ so far Kalau duduk lama sangat kena bangun slow2..x blh duduk terlalu lama dekat lantai..kebas kaki. Selalu ckp dengan baby keluar ikut due. Tapi kena control mkn Takut baby besar Sbb ada gdm..so far Takde tanda Yang obvious lagi..

11mo ago

smoga dipermudahkan ya awak saya tk sabar nak jumpa baby ni huhu excited tapi rasa takut

Sama due date.. Slps bersama akan kena braxton hicks skrg.. Harap2 cepatkan bukaan.. Jgn lupa review tips2 bersalin, cara pernafasan, cara handle contractions.. Byk info free di youtube yg kita boleh belajar

saya insyaAllah bersalin 26/7 ni. tiap malam dah susah nak tidur. lagi2 skrg ni tengah batuk2 teruk. mmg lagi tak boleh tidur. asyik nak terkencing je.

11mo ago

InsyaAllah doctor kata girl tapi apa2 pun takpe asalkan semua sihat. hihi

achik due 20/7 ny jgk tp xth la.awal bln klu dy kuar pn alhamdulillah...sbb dh cukup bln dh sofar skunk achik xad rsa skt mne² tempat lg

sya due 23/7 ne.. tapi suda bole rasa sakit2 tulang blakang.. kdg baby bagi fake contrction😂.. maybe dia rasa sesak suda d dlm..

sy inshaAllah 29/7. .sakit celah kgkang..tp baru ni kepit ngn bantal yg agak keras .. lega banyak. kurg sakit.boleh cuba ;)

sama sis .. saya 20/7 .. skarang rase mual2x .. tak boleh makan nasi .. kerap demam .. bahaya tak yaa 😌

Due 22/7/23 tapi pinggang dah rasa sakit .. sempat lagi makan rendang time raya nanti 😅😅

11mo ago

sma due sy dngn sis la,, tapi skrg dh rasa skit2 dh bahagian pingang, tulang2 semua,,wktu2 rest ni adui 😂 bikin jantung dup dap dup dap sja

saya due 7/7 ni sakit mula dlu time 37 week skrg sakit gitu2 je haha harp bersalin sebelum due

11mo ago

saya pun tak sabar jgak nak jumpa baby