3 bulan

Ada yang kasih makan bayi anda 3 bulan

18 Balas

Xboleh. 6bulan keatas sahaja baby boleh makan. Tu pun kena start dengan bubur kosong je dulu. Pls ye, no food selagi baby belum 6bulan. Usus baby 3bulan xmampu lagi utk terima makanan.

jangan! baby bawah umur 6 bulan hanya perlukan susu sahaja, lebih baik susu badan sepenuhnya. selepas masuk 6 bulan baru boleh kenalkan baby dengan makanan2 tertentu.

usus baby belum matang lg..bahaya.nnti sembelit la,sakit perut la..sabar dulu,tunggu baby 6 bulan...

mmg xla..sblm 6 bln nk bby mkn kt bby. usus bby lembut lg..membhyakn nywa bby nnt

6bulan keatas baru bole bagi makan..sekarang susu ibu ada lah makanan yg trbaik

3bln blm blh mkn....TERRRRRRlalu awl..bahaya utk bby

Blum boleh sis .. pling bgus umur 6 bulan ☺️

umr 6 buln ke ats bru bole bgi ank mkn ..

Xboleh sis.. 6bulan baru blh makan

6 bulan baru bole bg mkn