Bila sebenarnya kena buat first scan?

Ada yang cakap minggu ke 5-6, ada yg suruh tunggu minggu ke 12 waktu baby ada heartbeat. Bila sebenarnya ya?

2 Balas

nak scan awal pun boleh.. nak scan lambat pun boleh.. buka buku awal pun boleh.. walk in atau call untuk booking tarikh.. kalau ada bleeding/sakit yang berterusan, pergi klinik..

Buka buku pink sebelum 12weeks. Saya, 7weeks scan, nampak kantung je. Repeat scan selepas 2 minggu, ada baby dan heartbeat. Masa tu dah 9weeks.

11mo ago

Takde dear.