Buka buku pink perlu scan heartbeat bby tak?

Salam semua, nk tnya.. saya dh scan waktu 5 minggu confirm pregnancy. Minggu 9 dh dapat trikh appointment buka buku, saya kena scan sekli lagi ke ? Sbb waktu scan tu dr cakap boleh pakai scan 5 minggu ni, tp ada yg ckp kena scan yg ada heartbeat.. bantu saya ya ibu-ibu

3 Balas

Saya scan masa 6w, buka buku masa 10w. Masa tu saya bawak je scan 6w tu, nurse guna juga scan yg tu tapi next appointment dr suh scan 12w dkt kk. Tapi.. kalau ada bajet dan teringin nak dengar heartbeat baby, scan je dekat luar. Sebab scan dekat kk tak dapat pun gambar tu nanti.

sy scan mase 5w to pon sb mase to sy kira ptt dh 8w pas2 p scan bru 5w...kira balik ikut scan pas2 buat buku...mngu dpan jumpa doc scan lain...

Klau sy nurse kk sruh bwk yg ad heartbeat. Mesin dkt kk oldschool takut x nmpk.