Mengandung Jarak dekat (Czer)

Ada x yg sama mcm saya, anak ke1 umur 7 thn ke2 1thn10bln Ke3 11bln. Smua besalin Czer. Skrg mngndung LG 13week. Tlong bagi kata2 Semangat buat saya.😔

4 Balas

Dah bincang dengan suami ke? pregnant memang rezeki , tapi kalau dah ada risiko boleh memudaratkan diri ... cakap dengan suami awak ada risiko ... kalau dia suami yg baik msti dia bertimbang rasa juga ... sekurang2nya dia tolong merancang skali tak buang kat dalam atau apa2 yg dia pon boleh usaha . Semoga awak sihat sepanjang pregnant ni 🤲🏼 jaga kesihatan tau .. kesian awak

rancang la dengan baik, ni soal risiko nyawa. tapi kalau ikutkan max czer 4 kali sahaja. kalau tak boleh merancang dengan baik sebaiknya bincang dengan Dr untuk BTL bagi elak mengandung lagi demi keselamatan, besarkan anak 4 orang pada saya dah lebih dari cukup untuk zaman sekarang ni.

Semua czer..sy bru 1st prgnacy, xberanak lgpon rase ngeri..tkt..kuat betul bdan awak..rezeki..tapi hati2..cuba rancang..bdan nk pakai lama..anak2 kecik lagi..awk perlu kuat jaga ank..moga dipermudahkan

Hmmm. Awak memang plan ke atau ada pakai perancang untuk gap?