penyakit kuning

Ada x yg berpengalaman merawat ank kna ku ning no

6 Balas

Pengalaman sy, sy cuma makan anggur hitam setiap hari. Ibu yg kena makan ya. Bukan bagi pada baby. Setengah orang selalu buat silap pasal yg ni. Jangan sesekali bg baby minum/makan apa2 selain susu ibu sahaja yg dibenarkan. Ibu lg banyak makan anggur hitam lg bagus. Lepas tu susukan anak dengan lebih kerap. Setiap 2 jam sy akan susukan dia walaupun dia tengah tido mesti kejutkan dia untuk menyusu. Baby kena kuning ni mmg kuat tido. Jadi ibu kena main peranan, kejut dia smp bangun dan susukan dia dengan susu badan. Alhamdulillah kuning terus turun. Tak smp 2 hari terus ok. Paling penting, ibu jaga pemakanan. Jamu2 semua tu kena stop dulu smp anak sembuh baru on semula.

5y ago

Anggur boleh sis. Buah yg digalakkan makan semasa dalam pantang - Kurma - Anggur - Delima - Epal - Oren - Buah Tin - Kismis Setiap buah ada khasiat masing2.