Mengandung 6weeks, batuk teruk makan ubat antibiotic X?

Ada x siapa macam saya? Doktor ada bagi ubat batuk dan antibiotic. Saya risau xberani nak makan takut efek baby. Ada kawan bagitau virus pun bahaya takut efek baby? Dilemma...

3 Balas

Ye..sy macam ni dulu..teruk sgt smpai tak boleh tido. Ada bagitau doc u pregnant? Kalau yes, makan je maknanya ubat tu safe utk pregnancy. I dulu tawakal makan je niat nak cepat sembuh. Alhamdullilah baby sihat je. Jangan takut

Kalau tak berani makan ubat Dr prescribe lain kali kalau sakit minta je ubat dengan kawan tu. Dia lebih tahu dari Dr kan.

Makan je lah. Puan bgtau yg puan hamil kan? Kalau dah bgtau, doktor bagi ubat yg sesuai kehamilan