Tolong jawab..

Ada x possibility mengandung kalau air mani di pintu vagina saja.. xsure la masuk sikit ke x.. sebab bertakung kat situ & mengalir keluar. sy sendiri kurang faham. cmne boleh bertakung..laluan xberapa nak lepas.

10 Balas

Inshaa Allah boleh sis😊 bukan nk buka aib ke ape. Sy pun alami juga😅 lg2 sy dgn suami baru berkahwin dec 2021 lepas. Suami pernah berkahwin tp xade rezeki anak dgn ex wife. Bila dgn sy, air mani tu asyik meleleh keluar,dia risau. Sampai nk ajak dua2 berurut lg😅 tp alhamdulilah. Jan 2022 sy lambat period n check upt positif. Dlm risau tu, Allah beri rezeki awal utk kami🥰 inshaa Allah dalam berjuta2 sperm tu, selamat dah ke destinasi. Antara Allah izinkan dgn x je😊 sbb sy dgn suami kira pengantin baru lg masa tu, mmg kerap menanam benih😅 so subur ke xsubur masa tu, kami jalan je. Takut kiraan waktu subur tu xbetul. Hee...

2y ago

hehe.. myb sebab dah masuk kot tu. sy ni kat luar je.. pastu bertakung kt bibir miss V. xpasti ada yg masuk x. da la jumpa suami 2 kali je seminggu 😅

Kalau ikut sains, still ada chance utk pregnant.. tp kalau ikut pengalaman sy, kena pergi berurut kat bidan dulu sbb rahim jatuh/terlalu rendah sbb ada angkat brg berat katanya.. bila rahim rendah sgt, setiap kali lepas becucuk tanam, air mani keluar balik, tak lekat walaupun bercucuk tanam masa tgh subur.. cari bidan yg pandai buat urutan kebidanan, dia akan naikkan balik rahim.. urut skdr ikhtiar.. rezeki anak Allah yg bagi..

2y ago

baik2. terima kasih 😊

InsyaAllah boleh mengandung. terjadinya janin hasil persenyawaan telur & sperma bukannya telur & semen. lepas bersama, lapik bantal utk tinggikan punggung. tunggu dlm 10-20 minit & bersihkan diri. doa & yakin yg Allah akan kabulkan doa puan. semoga ada rezeki

2y ago

yeke...saya ada baca baring letak bantal. sy buat.. tggu setengah jam mcm tu.

sy yg amek perancg still bagun cuci bersih2 siap korek bagai pun bole mengandung sis..laju juga sperma ni berenang ye..kalau nk cepat pregnant try psg app period..kite bole thu bila hari kite subur..semoga ade rezeki😇

2y ago

ikutkan memang dalam minggu subur. yeke.. sbb sy ingat xjadi kalau kat luar miss V. hehe

Sperm lelaki bjuta2 telur dia lepas kn. Yg meleleh tu lebihan dia. Yg pertama tu dh slamat msuk pun😅😂😂InshaAllah dlm sejuta akan ada yg berenang laju msuk dulu

2y ago

aamin inshallah saya doakan

Sperm boleh berenang sis, kemungkinan besar boleh mengandung 🥰 sis kne tunggu lama sikit jgn terus mandi, baring terlentang mcm tu okay👍🏻

2y ago

aaminnn.. tq 😍

in shaa Allah.. semoga ada rezeki puan untuk mengandung.. nanti kalau dah lewat period cuba cek ya..

2y ago

baik.. terima kasih 😊

Buat je…selebihnya serah pada Allah…...klu mengalir keluar tu biasa la……

2y ago

Heheh ntah la…saya n suami buat je….Alhamdulillah pregnant jgk..😂.. Yg pasti kene buat tyme subur la…..nk tau subur pun guna opk dgn apps dkt hp….byk kali gak try…smpai giveup..mencari hari subur…😂..

Boleh sbb sperm boleh berenang cari destinasinya 😂

2y ago

hehe.. tula. xnak stress.. tp takot org keliling yg buat kita stress. lagi2 nak raya ni kan. bnyk la soalan nnt

Yesss boleh

2y ago

terima kasih kasi jawapan 😊