High Risk Pregnancy

Ada x mummy2 yang ada keadaan sama mcm saya? Ttc 5 tahun skrg dh pregnant 6 weeks tp umur dah 39 with existing DM & HPT? Blh x share tips mcm mana nak kekal positif? Lg 2 minggu doktor nak scan sekali lg sebab td scan nampak kantung je blm ada heartbeat

3 Balas

awk jgn risau taw .. 6 week biasa mmg x npk lg .. npk kantung ..ada tu 8w pon x npk lg .. sy dh 3x gugur 1st trimester .. skrg pregnant balik .. x yah fikir apa2 kalau ada rezeki awak , insyallah ada 😃 nak kekal positif jgn search apa2 .. sbb bila selalu search n tgk komen .. bila kita rasa mcm kita x jadi pon benda tu mula nk fikir bukan2 🤣

2mo ago

Terima kasih ❤️

Sy pn umur 39 thn 1x ectopic 5 kali gugur. Sy skrg 7 weeks, biasa 7 weeks ke atas baru nmpk heartbeat. Mmg normal klu kiter ni bnyk pikir tp try jgn terlalu fikir buat mcm biasa dan jgn teruja sgt. Kadang2 mmg kiter akan fikir bkn2 tp cepat2 positifkn diri InnshaAllah

2mo ago

Terima kasih. Saya x pernah gugur n x pernah lekat double line. Tambah2 saya high risk jd risau tu agak tinggi

Sy 38thn..prnah ggur 4x..skg 5w next 2w appointment…sy pun tgh try positif…

2mo ago

Semoga Allah memelihara dan melindungi kita semua. Terima kasih mummy