Tips kurangkan keletihan semasa mengandung

Hi ada x mommy2 kat sini sudi share any supplement apa yg bley bg kurangkan rasa keletihan,, mual2.. #firstbaby6weeks

4 Balas

takda supplement ajaib.. klau letih rehat saja, waktu mkn jgn skip. menu mkn prefer yg healthy. mual2 tu ikut tekak sis la sesuai yg mana, ada org cukup sekadar sapu myk cap kapak, ada yg mkn asam, ada yg mkn buah..

Untuk letih mmg ubat nya tido je awak n kalau mual sy jenis mkn buat2 yg serasi dgn tekak.. Rht je kalau rasa pnt tu sbb 1st trimester mmg akn rasa mcm tu.. Lesu je

xde supplement ap2 pun...sy dri 6w-12w penat+mual+muntah..smua ibu2 hamil akn rsa cmtu, rehat dn byk mnum air ksong ja...sy slalu amik oren bg hilg mual

sy 6w jgk...mmg cpt penat dan lenguh2 badan..x larat rasa