Hamil 7minggu tapi keluar darah macam haid

Ada x mommy yg mcm ni ? Hamil tpi kluar mcm drah haid.saya dh ke hosp doc ckp bnykkn rht ja .slgi xkluar mcm ktul bby tu xyah rsau. Rhim smua trttup ok .scan cuma bby kcik lgi .kna scan lgy 3mnggu.tpi bleeding msih ada hri keempt ni .cuma xpnuh satu pad, bila bngun brdri or brjln bru ada skit.kalau kncng ada mcm isi merah2 ketul darah ja . #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

7 Balas

sy pon sme. hr ni hr ke 9 spotting. hr ke 2 sy jmp pakar. blk tu keluar drh mcm period utk 2 hari. lps tu smbg keluar coklat gelap pekat tu smpi hr ni. hr ke2 sy dh jmp pakar. pakar bg duphaston utk 10 hari. sy br contact pakar smlm bgtau spotting x berhenti. pakar minta sy scan ke klinik terdekat. sy scan, kandungan ad tp kecik sgt dr ckp. x mcm usia dia 6 minggu. dr ckp ad 2 kemungkinan. sme ada tarikh period tu lg lmbt sbb tu x mbesar lagi atau kandungan stop mbesar dan tak jadi. doktor ckp dia x blh buat apa2 utk stopkan darah. dia bagi tambahan duphaston dan minta tunggu lagi 2 minggu utk scan. sy rs awk kna rehat byk la. sbb sy pon klu kat tmpt keje aktif sgt, spotting tu jd byk. jom kte bedrest sis. sy doakan kandungan awak kuat dan sihat. doakan sy juga ya. trm ksh

2y ago

aamiin. insyaa Allah sis. trm ksh. take care ya sis.