1st Trimester

Ada x mommy yang cirit-birit pada trimester pertama? Mohon bantuan dan pandangan mommy semua.😢

4 Balas

sebab pemakanan kot sis. saya pernah kena semasa msh 2-3 bln. kalau saya mkn pedas atau masam sikit, mmg kena cirit birit. mungkin disebabkan oleh kesan hormon masa pregnant ni yg mengganggu sistem penghadaman kita. saya lebih kerap kena sembelit dari cirit, tapi kalau sembelit ni kesan dari tablet iron. apa2 pun, kena take note apa yg kita makan. kalau teruk sgt refer dr

3y ago

Terima kasih sis.. Mungkin ada betulnya xblh mkn pedas sbb lepas sy mkn nasi lemak terus berulang alik ke toilet..

Macam saya ,,pi klinik doc nasihatkan jgn mkn bnda berlemak n minum susu pastu doc bagi ubt , alhamdulillah lps pntng mkanan tu tak cirit dah

3y ago

Terima kasih awak.. Sy dh p refer doktor.. Dia pesan xblh mkn pedas, berminyak dan benda berlemak..

sya pun mcm sis, perut sentiasa kembung, syukur xda lh alahan, morning sickness 😊

3y ago

sya sma dgn sis..xada alhn smua..cuma prt sentiasa kembung dgn xda selera nak mkn..klu mkn ckt mmg trs kembung prt..

1st trimester banyak sembelit. 2nd tri banyak cirit. 3rd tri macam campur2.

3y ago

👍🏼