Jus mamariam

Ada x mommy sini yg mnum jus mamariam? Kita nak try sbab bdn lemah sgt mkn pun x lalu#ingintahu #pleasehelp

23 Balas

saya dulu awal trimester minum jus mamariam tapi bagi pendapat sy just mamariam tuuu tk hilangkan rasa loya/pening alahan pon. cuma alhamdullilah hb sy cantik jeee masa checkup maybe cantik pon sbb pemakanan sy, kalau awak alahan mmng tkleh buat apa kena layankan jgk. cuma kalau taknak makin teruk jgn sampai tak makan tauuu,mkn apa yg tekak awak blh terima kalau macam sy dulu selama first trimester(4bulan berturut ii) masa pregnant tuu just blh makan bubur ayam kosong dgn bihun jeee. banyakkn bersabar jelah. badan akan jadi lemah kalau tak makan and normal yeee yunk pregnant badan lemah masa pregnant. jgn buat kerja berat ii sgt jaga makan and jgn pernah skip supliment yg doc bagi masa pregnant insha allah semua akan ok

mcm sy dulu mkn je apa yg boleh msuk.. tp kalau mcm supplement ke jus2 ni sy xbrani nk sarankan.. melainkan dah jumpa dr..dan dr suggestkan/prescribe apa2 supplement tmbahan.so sy mkn laa roti ke..biskut ke.. mkn sikit tp kerap.. cicah millo ke.. sy dulu pregnant teruk alahan. mkn sedap2 ikan bakar kuah sedap2 tak smpai sejam kelua balik😂bau nasi tengh masak pun muntah.. dulu pregnant kerap jumpa dr.. ada juga dr ckp kalau ayam kfc mcd tu boleh msuk tekak,xmuntah,makan je..asalkan perut terisi.. sebaiknyaa awk jumpa dr.. mana tahu dr akn bg supplement kalau betul kperluan berdasarkan keadaan awk lepas dr check.. sebaiknya jgn consume sebarang ya awak.. risau kt bby..

12mo ago

ye lebih kurang sy, sy jenis tkleh makan makanan yg dimasak dlm rumah sendiri🤣 tktahu kenapa kalau masak kt mertua atau husb pun sy akan tutup hidung supy tk bau n dorg pandai2 rasa lah apa yg tk cukup, kalau sy bau atau rasa jugak tgh2 msak tu sy terpaksa berlari ke tnds atau bilik cr plastik nak muntah😭

Pernah ada sorg doktor dlm tiktok ni ckp patient dia minum ni sepanjang preggy, tak pasal2 dpt kencing manis yg kekal sbb dia manis sgt. Boleh cuba cek paras gula lps mnum mamariam ni dan bandingkn bila tak minum. Mom, badan letih lemah lesu tu biasa sbb kta kongsi darah dgn baby yg tgh membesar dlm perut so bila hb kita low maka senangla utk letih lemah etc. Jgn begantung dgn supplement yg doktor tak sarankan, amalkan makanan yg sihat jer okay. #dontstress #enjoythejourney

Better not kot.. sy beli 4 botol.. sebab tgah offer.. tgok testimoni pon banyak.. sy tergoda.. terbeli 4 botol(buy 3 free 1) masa tu… masa tu sy baru sy pregnant 7-8week cantu.. then lepas 2 minggu kena minum air gula dekat KK.. then sangkut GDM.. sbb dia ada gula juga walaupon bukan gula putih… so now nurse x sarankn ambil supplement tu.. sy mkn buah je.. bila buat bsp slalu dpt 4 hingga 5 je.. 3 botol jus tu selamat dah sy buat air tetamu haritu😅

sye prnah amik masa ikhtiar hamil dulu , bawah perut sye sakit sgt , cyst pada buah pinggang makin membesar . jadi sye sarankan baik jgn laa amik sbb risau jadi benda yg tak kita ingin. tapi kalau nak hilangkan rasa mual semasa hamil , cuba minum air sunquick tanpa gula . sye buad mcm tu bile nk mkn je bnyk bende xleh telan , jadi sye bancuh sunquick letak ais . boleh laa sekali tu telan mknan bnyk bnyk

saya pengguna jus mamariam .. first of all , jus mamariam itu berasaskan makanan sunnah , ade madu , kurma ajwa , buah zuriat .. berdasarkan pengalaman saya sepanjang saya pregnant 6bulan ni , HB cantik , BP cntik .. kalau nk dekat DUE nnti bagus amalkan jus mamariam ,sbb boleh gebu n cantikkan kulit baby time melahirkan , tnpa mngelupas

12mo ago

saya pun amalkan jus mamariam . alahan hilang terus and selera makan dan hb saya pun cantik je . ramai yg hentam awak punya komen kan . dia mcmni bergantung atas diri sendiri serasi ke x tu je .

amalkan real food lebih baik. contoh kata nk makan pati delima. lebih baik awak makan buah delima. apa2 supplement ataupon ubat better awal consult dgn doctor/gynea yg jaga awak. sebab setiap kita ni condition tak sama. tak semestinya baik utk mommy tu, baik juga utk kita.

sis sepanjang preggy ni alahan tu mesti ada nak x nk kita kne kuat demi anak 🫶🏻 zaman ibu bapa kita dulu lagi lah x de consume apa2 pun and alhamdulillah anak2 sihat2 saja..

sy makan alhamdulillah ok je .. dia sebenarnya bergantung pada badan kita, serasi ke tak .. its ok masing2 punya pendapat .. yg rasa baik amalkan , kalau tak, elakkan je .

Hari tu sy mengandung ada try this supplement sbb dorang claim bole naikkan hb, tbh it's not work for me. Mb depends pada badan. kalau puan nak cuba puan cubala,