Berat badan meningkat mendadak

Hello .. ada x mcm saya . Dlm masa 2 minggu berat badan memdadak naik .. risau pula ..

11 Balas

saya baruni checkup 36w naik 3kg dalam masa 2 minggu , takut jugak 😶‍🌫️ tak kena minum air gula pon sebab umur 21 , sebelum tu naik jugak berat sampai kene buat cek tekanan darah selang sehari sebab mak ada darah tinggi . dah 36w ni naik 3kg doktor malas dah nak cakap apa , dia cakap takpelah tu naik banyak , dah nak bersalin dah pon 🤣

2y ago

Bila due sis?

saya la tu. masa 2nd trimester haritu naik extra 1.5kg, masa 30w pun extra 1.5kg. Dr suruh minum air gula dan biweekly bp (2x seminggu check bp). Sekarang dah 36w, naik extra 1.5kg lagi. Tapi tak kena minum air gula dah sebab 2nd time minum air gula dah sangkut gdm. Saya redha je huhu

saya masalah berat turun naik tak tentu. masa 36w berat naik 100 gram je. pastu 37w berat naik 1.6kg dlm seminggu. nurse bebel suh diet sbb dh cecah 90kg tp bila jumpa doktor plak doktor kata berat ok je yg penting baby pn ok so hentam je la nk mkn apa dh nak due dh pun 🤣

sy kelmarin baru cek up 36w. naik laa 1.3 .. hahah. before ni naik 0.3 jer. agaknyer sedap sgt nak makan apa jer sebelum bersalin.. tak masal kena buat bp 2x sehari.. & jumpa nurse sampai bersalin 😆

Sy td naik 1.5 kg.. sblum ni check up 2 mgu sekali xde masalah dgn berat..skrg kn bila masuk 36 mgu kena check up seminggu sekali... td dktor suruh buat BP dgn urine test selang sehari..

Saya. Tp dh hujung2 nk smpai due la. Tmbh kaki bengkak, naik smpai 2kg dlm 2 minggu. Check urine xde clear takde apa. Takde kena minum air gula lg sbb dh smpai tempoh matang bsalin

2y ago

Sy dh slmt bsalin bln 6 lepas. Dari 37w kaki mula bengkak & berat naik mendadak.

biasanya dkt nak due, berat akan maintain atau turun. kalau naik pun, sikit2 ja. Takpa asal baby and mommy sihat🫶🏻 Saya punya berat 37w ni mmg maintain

2y ago

yaaaa sis .. harap2 smua baik2 sajaaa

sy 2 bln naik 5 kg sis😆 . alhamdulillah dr pakar ckp ank sy berat normal 2.5kg 35w. cuma nurse kk je yg over n panik lebih2. dr pakar xmrh2 pun

2y ago

yaaa sis .. itu laaa .. hehe

macam mana ya naik kan berat ? saya pula nurse tegur dah 10kg turun. nasib baik baby berat just nice je 😿

2y ago

makan banyak sis 😅 .. nafsu makan sa sejak mengandung ni tinggi btl

Saya. Tapi dah nak due ni, turun mendadak pulak 😅

2y ago

Saya pun naik banyak tapi tiba2 constant pulak berat dalam sebulan nak due ni 😅