Tepuk baby tidur

Ada x mak2 kat sini, yang tepuk baby tidur kuat2? Baby meniarap, tepuk punggung, belakang badan, then kepala? Dari atas ke bawah, bawah ke atas. Is it normal to tepuk kepala sekali? Mana tau ada mak2 yang dah agak berumur kat sini pernah buat. Saya ternampak org buat kat baby around 6month above, so currently curious + worried.

2 Balas

Yang pasti tak normal dan bahaya untuk tepuk bahagian kepala. It's a big no! 😭 Saya sendiri more to pat lightly kadang usap usap je bahagian punggung dan belakang badan anak.

1y ago

Alamak! Macam mana tu sis. Kena bagi tahu jugak. Awak inform la pengetua taska tu.

ehhh tkut nye tepuk kple..xbleh sis..nak tepuk2 punggung pun kene slow sikit..