Salam bakal ibu semua

Ada x bakal ibu yg kencing manis baby kcik dlm kandungan? Rasa² bersalin normal atau cezer?tp dok blm ckp apa² lg.skrg pun kandungan dh 8bulan #seriusnanya #ingintahu #firstbaby

1 Balas

Ada ada saudara yg GDM dan baby lahir 2kg. Saya GDM juga baby 3.06kg , just fine weight. Kami dua2 IOL emergency czer sbb denyutan jantung baby lemah. Actually baby kecil, boleh je normal, tapi tengok keadaan ibu dan anak juga , dh lemah ke tak, komplikasi dll masa di LR. Pengalaman saya, kami memang nak sy bersalin normal, masa di wad , dah dengar nurse bimbang denyutan jantung baby tak berapa ok. Di LR pun sama. So, sy dah setkan minda utk elakkan stress terima je jika kena czer. tawakkal. trust team doktor. Alhamdulillah saya hadapinya dgn baik cuma saya tak ready langsung macamana pemulihan slps czer. 😅

2y ago

Dah bersalin 3 bulan yg lalu. 🥰