Balik kg

Ada tips x kalau awal hamil terpaksa balik kg naik kereta dan ambil masa 3 jam? Apa langkah2 selamat?

9 Balas

X de masalah kot.. klu rs x selesa... just berhenti kt r&r utk rehat.. klu sy 7 jam naik kereta utk blk kg.. tp kena suruh cik somi selalu berhenti kt r&r .. patut smpi 7 jam.. asyik bhenti trus jd 12 jam.. tawakal dn berserah je cik somi kite... hihi

Ikut badan actually. Sy 12 jam naik bas dr jb-kb, jb-kedah masa 1st trimester. Ok je alhamdulillah. Cuma kena makan ubat veloxin siap siap bagi tak loya/pening. Sis lapi bantal kat belakang bagi selesa. Stretch badan masa perjalanan

5y ago

Ouh. Terima kasihh sis

Bawak bantal sis. Yg leper utk alas duduk in case jalan berlubang takut terhentak. Bawak bantal lgi stu letak belakang badan. Ksi pinggang selesa sbb jalan jauh kan.

Xde mslh kot.. Sy awal bulan 4 ggur.. Bulan 6 pregnant lgi..trimester prtma tu Bulan 7 balik klntn 6jam dlm kete...just sakit blkng je.. Lapik bantal kt blkng..

Kalau dah rasa lenguh2 & sakit badan, mntak stop kejap kt rnr, kluar jalan2. Jgn lupa bawak bantal kecik2 utk keselesaan. Hehe.

saya dri kl ke klantan hampir 12 jam,tido kencing tido kencing je,masa tu 5 minggu baru haha,alhamdulilah selamat

5y ago

ikut pada rahim,klau kuat ,aktif mcm mne pun tk kn gugur juga,tpi lbih baik klau dah lpas gugur ,jaga baik2 lah

Tak de masalah pun. Saya balik ke kampung. Igtkan suami supaya bawa kereta berhati2.

5y ago

Terima kasih sis atas sharing 😁

jgn lupe bwk buku pink😊😉

Ouh okayy.. Terima kasih sis