Tambah berat bayi dgn susu ibu

Ada tips tak untuk bagi baby naik berat tapi dengan susu ibu?

1 Balas

Ada😊 1) Jaga jadual tidur baby. 2) Jaga jadual susu baby. Feed baby on demand. Jangan skip penyusuan waktu malam. 3) Pastikan satu sesi penyusuan dalam 10min - 15min supaya baby dapat hindmilk. (Satu sesi = 1 breast) Next session breast satu lagi pula. Itu sahaja. All the best mommy 🌹

11mo ago

Most welcome 😊 Graph BMI baby normal tak? Jadual susu dan jadual tidur memang kena jaga. Dua faktor ni yang mempengaruhi tumbesaran baby. Cuba awak follow FB/IG babylanguage. Ilmu tidur baby yang sangat bermanfaat untuk kita.