Mual di 1st trimester...

Normal ke preggy 6 minggu muntah2 sampai tak lalu makan ? Dari puasa ke 4 sampai harini mesti muntah dan tak boleh telan makanan .kalau telan pun nanti akan muntah balik 🥲 rasa tak bermaya dan letih dah badan ni ... Dan boleh ke makan ubat anti - mual sebab ada orang kata try makan kalau asyik muntah aje 😌 #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

Ubat tahan muntah sy pernah makan. Brand veloxin kat farmasi. Tapi sy berani makan bila perlu je risau jugak pada baby, jd sy mkn bila nak kluar rumah sbb masa awal pregnen sy alahan teruk sangat sampai jalan2 naik kereta pun boleh muntah. Ada masa tak membantu ubat tahan muntah tu. Dah buat buku pink ke? Sbb masa sy buat buku pink pun doktor bg ubat tahan muntah. Alhamdulillah ok tp mual2 tu mmg tak hilang la. Sampai skrg ada lg mual2 😅

2y ago

Sy pun tak pasti. Tp better makan ubat yg doktor bagi ☺️

makesure awak isi perut tk kira la kacang ke biskut ke jgn mkn ubat klau tkda isi prut tau sis .. mkn sikit saja tapi kerap supya baby kt dlm pun ada tnaga

normal sis, saya pun cmtu juga. berat saya menurun mendadak masatu...

2y ago

Kann susut teruk kan berat badan