sy kena scabbies (kudis buta)

ada tips n hilangkan ? sy dah jumpa doc . dia bg ubat mkn , sapu siang , sapu mlm dan sabun . semua tu dah habis guna . bdn masih gatal . sy dah try sapu manjakani , mandi air semambu campur sireh . sy pun dah pakai ubat farmasi tu . masih gatal . sy belum rasa nk serah diri sbb baby is okay je . #37weeks

sy kena scabbies (kudis buta)
22 Balas

Cuba pkai krim ni... Sy beli at farmsi... Taim nk tido sy pkai.. Bila rsa gtl dn dekt tmpt yg de merah2... Sapu nipis.. Lps mndi dan btul nk tido sapu br ok. ..smpai skrg 25w ad naik merah sikit2 yg tompok besr2 da ilng tinggl bekas.... Klo sy ase de naik merah sbb pns cuaca sy sapu krim ni... Ase ok tk yah..mndi bila pluh....

4y ago

Bkn kudis tu.. Alahn mengndung tuh.... Mandi kerap tkpe.... Jgn pkai sabun.... Sy smpai rezona pon tk leh pkai kulit kering... Pembwakkn.