sembelit

Ada tips atau apa apa makanan yg ibu menyusu badan boleh makan utk elak anak sembelit tak? Kesian dah 3 hari tak berak. Bila nak berak tu muka meneran sampai merah2.

7 Balas

Kalo fully bf mmg baby jarang nk berak..sbb bdn dia serap smua kebaikan susu...kalo lbh dri smggu bru bawa g jmpa dokt...

Ank sye mse 3/4 bln mmg full bf kdg tu smpai nk dkt seminggu xberak tpi skali da berak uemm sye plk yg xmenang tgan. Penuh n berkli.

5y ago

tahu takpe. belum kira bau dia lagi. 😂

sis banyakkan makan betik. saya dalam pantang selalu makan betik. alhamdulillah saya dengan anak dedua tak sembelit

Bubur pisang.. Ntah pisang jenis apa tu.. Lupa.. Pisang budak org kata

Bf normal sis kalau tak berak hari2

5y ago

tp nurse kata dlm 5 hari je. klau lps 5 hari tak berak jugak kena jumpa doktor ke?

Dah start makan ke sis?

belum. baru 2 bulan