Kismis makan banyak boleh ke?

Ada tengok kat tiktok ibu mengandung tak elok makan kismis banyak banyak. Betul ke?

5 Balas

boleh makan tp jgn la shari tu smpai abis sekotak mkan, kismis kan mnis.. klau ibu ad gdm mmg doc xgalakkan kismis & kurma.. kurma pun klau nk mkan shari 3biji je maximum

ada yang cakap kismis nie pun tinggi jugaa gulanya especially kismis yang jenis dalam kotak tuu..Bolee makan tapi jangan selalu especially yang ada gdm

makan apa pun kalau terlalu banyak jd mudarat jugak.. apa apa pun bersederhana lah.. 😄

Yeke puan? Tak tahu pulak tak boleh 😅 time preggy dulu sy makan kurma je banyak2

Refer dietician. Ada sukatan utk ambil mknn masa pregnant terutama yg ada GDM.