buasir

Ada tak.sesapa yg kena buasir ktika mengandung? Doktor ada bg ubat makan tak macam pil buasir

5 Balas

Saya sis. Tpi xde bdarah la. Die kalau nk kencing ke, berak akan ada kluar ketulan daging lebihan tu. Dri saya 5 bln kalau x silap . Doktor bgi pill.. Die suruh makan 2 biji 3 kli sehari.. So far bru ada rasa kurg sbb utk mengecutkan.. Tapi kalau boleh dlm masa yg sama.. Kalau nak g toilet biar kita tggu hujung2 rasa.. Sbb skrg kita tgh prgnt ni mcm nk trus2 je g toilet.. Tu buat kita kdg2 masa buang najis meneran wlpun sedikit je kluar yg buat bnda tu kluar juga..

4y ago

Saya kt klinik swasta sis.. Mmg effect juga tu kdg2 sbb kita sembelit juga. Tpi kalau blh bykkn minum air, mkn buah, makan sayur2an.. Tpi kalau nk buang najus biar betol2 hujung2 nk p toilet. Kdg2 bila rasa sikit sakit perut kita mesti nk ke toilet padahal xde kdg2.. Tu yg menyebabkn buasir juga tu.. Kira meneran tanpa kluar najis..

Saye nak beranak dah.buka 3cm kena buasir macam biji guli.yah allah sakitnya.lagi sakit terus2.semua tak selesa.dahlah kena tahan sakit sebab nak beranak.ada solusi gak.

4y ago

Alhamdulillah dah elok dah lepas bersalin.

Sy sapu krim himalaya. Alhamdulillah da kecut. Klu tak dia terkeluar tu nk jln pon sakit.

3y ago

mana nal dptkan krim tu

Ubat buasir jenis sapu

Sy kna .. preg dln 29week ni.. sy xtahan smpai leaking n berdarah.. ambik keputusan utk ikat buasir bg stop berdarah.. skrang msih ada lg buasir tp da kecut sikit. Lpastu kna jumpa pkar utk monitor keadaan ni blik tkut time bsalin kluar lgi..doc xbg ubt pil tp bg ubt cair (dminum) utk lmbutkn njis .n ubt pluru utk kecutkn buasir dr dlm dubur tu

4y ago

Sis lea klau you nk thu mcm mna gmbran ikat buadir tu.u boleh google hihi sb msa buat tu sy mngereng bontot tu mnghala ke doc huhu segannn