Trimester 1 (11 week). Terasa sesak nafas.

Ada tak yg serupa simptom terasa sesak nafas bila tidur mengiring pun blh jd mcm sesak nafas. Rasanya baby pun blm besar sgt kan utk himpit saluran darah

3 Balas

saya kena mcm ni, tapi lagi teruk, berjln sesak nafas, lepas mandi sesak nafas, solat pun sama. skrg saya solat duduk utk elakkan sesak nafas. Bila tanya kat klinik masa nk buka pink, diaorg diagnose awal saya ada asma time pregnant. Belum tahu punca knpe. saya start sesak masa kandungan 8 minggu

sama lah kita. masa jumpa doc ada gtau benda ni. doc kata ni sbb perubahan hormon. tpi kalau dah teruk sgt smpai rasa sakit dada better jumpa doc. takut jadi semput teruk plk

2y ago

sama la jawapan dr doc..hihi..saya preg kalini ssh sgt .semput la..kdg nafas laju sgt laa..dgn hb low plak..masak pn rasa nk pitam..tuhan je tau perasaan sy masani..bila bgtau doc..dia cko baby nk membesar..pdhal sy xblh mkn sgt..sbb alahan teruk..makan je muntah..

Normal. Tinggi kan kepala bila tidur.