Keputihan

Ada tak yg pregnant baru ada keputihan. Sebelum pregnant takdak keputihan pun. Keputihan saya kdg colour putih pekat, kuning. Risau jgk takot ada effect ke baby. Ada petua tak nak hilangkan keputihan tu??

4 Balas

sy pon kdg² klua kpthan putih jernih,putih susu,hjau jernih....dh bg thu nurse & doc tp doc kata slgi xgtal & berbau dia xkn ambil smple...sy xnk jd mcm kndgn thun lps sy ngndg dh 6 bln mslh kpthan mcm ni laa bg thu doc sma jgk ckp mcm yg skrg pastu sy jd sakit dkt ari² bwh perut smggu jgk last² air ktuban leaking dn bby xdpt dslmtkn....bln lps kkia ckp mcm tu trus suami ajk g klinik swasta ambil smple trus dpt antibiotik msok dkt kmluan kita trs oky smpai skrg...

2y ago

sma laa yg hjau tu xbnyk pon...kdg² jaa ada....tp kita jd risau tkut GBS sbb blh effect dkt bby....

Klau kputihn putih normal tp klau brwarna berbau gatal tu tknormal. Bolh bgthu nurse, dia akn cekk. Bnykn mnum air putih dan kurangkn mnis siss. Klau sy ad kputihn msti sbb bnyk mkn mnis. Kdg xadaa.

2y ago

Aah sis. Lg pulak sllu kncing kan. Air dlm bdn pon kurnggg. Heee smoga diprmudhknn sis.

saya keluar keputihan tu jadi banyak kalau lepas balik kerja atau waktu saya penat sangat2 mmg kena ganti panties baru kalau nak solat... tp alhamdulillah takde bau atau gatal2

pembawakkn https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟