PPUM Terima Kes Emergency Tak?

Ada tak yg pernah plan nak bersalin hospital kerajaan, tapi sebab ada emergency tak sempat ke hospital kerajaan, terpaksa dibawa bersalin ke hospital swasta? Sy rancangannya nak bersalin kat kampung, hospital kerajaan. Tapi saya terfikir, katakanlah nanti saya tak sempat nak balik kampung tiba2 ada emergency nak terberanak. Nak ke hospital kerajaan agak jauh jugak. Paling dekat PPUM (separuh kerajaan). Kalau kes emergency macam tu pihak PPUM terima ke tak ye? Kot la kalau nak bersalin kat situ kena buat check up beberapa kali kat situ ke. Ada yg tahu tak?

1 Balas

Haritu kakak saya pi jalan2 KL, tiba2 rasa basah.... check in kat PPUM, just nk checkup je... Rupanya ada leaking waktu 34minggu. Doc sana tak terima sebab komplikasi. Dia xnak amik risiko. So terpaksa drive cepat2 balik ke Manjung bersalin kat sana sebab dah leaking 24jam.