Mengantuk & asyik penat . Normal ke?

Hi, ada tak yang dalam 1st trimester 6w asyik penat & mengantuk je? Normal ke? Kdg tak faham dgn badan sendiri , sebelum ni okay je. Yg ni betul2 mcm kain buruk orang kata 😔

17 Balas

Normal. 1st trimester ni badan kita tengah adjust dengan perubahan hormon pregnancy yang naik mendadak, jadi badan kita memang akan rasa lemau lesu. Memang kena banyakkan rehat yee. Tido malam kena cukup tau

Normal sis.. sy skrg 13 weeks.. masa first tau pregnant 3 weeks smpai 8weeks mmg letih sgt2.. keluar beli brg kejap xsmpai sejam, balik rumah letih tertidur smpai petang.. kerja apa xjalan..

sama mcm sy..kdang tu dlm dok buat kja elok mai rsa pebat..duduk kjap..pastu automatik mata pn nk ttp rapat😅😅msa ank first and second aktif..mai no3 ni..allah..apa kja mls nk buat...

Normal sis, pembawakan baby mmg akan rasa lemah lesu mengantuk tu smua, kerja pon dah tak pandang waktu ni. Haha lagi2 time tgh alahan loya muntah lagi tak lalu buat apa

normal awak. Sy sampai dah 2nd trimester ni masih mengantuk and penat. rasa nak tido seharian. tapi badan lesu tido lama2 so terpaksa bangun juga buat kerja sikit2 huhu

tidor je kalau boleh, nanti trimester 3 baby tendang tidor pun susah. kalau badan penat nak tidor tu tidor je. badan kita tengah 24jam buat baby memang penat.

Normal sbb hormon dan terimalah seadanya, redha dan sabar dgn perubahan diri menjadi ibu hamil. banyakkan rehat & enjoy your pregnancy journey 🥰

normal kot,sy mula2 trim.1 jadi lembab malas,xbertenaga n kuat tidur..Smpai kne marah dgn husbd xbuat kerja rmh😆😜

Normal je. Kadang2 sbb hormon. Kalau rasa penat sgt cuba take short nap lepastu baru buat aktiviti 😘

pregnant kan.? normal laa tu.. kdg rasa penat malas ngantok.. hormon pregnancy.. releks sabar tenang