Tips turun kan panas baby

Ada tak tips turun kan panas baby? dan hilang kan kahak? Baby sy 5bulan.. kalau bnafas dengar bunyi kahak tu .mintak pendapat semua

3 Balas

Dah bawak ke klinik ke puan? Kalau belum boleh bawa ke klinik, setahu saya klinik boleh buang khak bayi. Kalau untuk panas, saya kerap basahkan badan baby dgn towel lembab, basuhkan muka, tgn dan kaki. Lap leher dan ketiak guna towel lembab. Biasa kalau buat cqmtu reda sikit panas nye, tapi kena kerap buat.

Mndi air lemon utk kurangkn pnas atau daun bunga raya . Klau kahak sy wktu bby ade bunyi sikit trus selalu tepuk blkng bdan slow2 utk cairkn kahak + aircond tak pkai . Bile sejuk khak mmg akn byk . Lps tu pi clinic check khak dlu . Klau doc kata tak perlu sedut kahak , tepuk2 sahaja dlu .

untuk panas - tampalkan Kool fever baby @ kerapkan basah badan, kepala, ketiak, celah peha kahak - boleh g klinik ambil neb @ beli strimer baby dan nasal aspirator