Macam mana nak hilang kan kahak bby..

Selamat malam sis....Sya nak tnya mana nak hilang kan kahak bby ..bby Sya selsma dan batuk bunyi kahak...

2 Balas

Puan boleh guna minyak bawang putih kat baby. And boleh search teknik percussion kat youtube untuk buang kahak baby. Selain tu, kalau puan berani sikit, puan boleh beli sterimar / merimar untuk buang hingus baby, benda tu pun boleh jadi ubat untuk cairkan kahak. Jangan biarkan sampai kahak baby jadi warna hijau, tu maknanya dah ada infection kat dalam tekak baby. Macam saya, selalu bersihkan hidung baby selepas mandi. Sebab kena buat time baby tenang. 😅 Tapi kalau teruk sangat, Puan boleh pergi klinik untuk sedut kahak tuu. Tapi please be prepared mental and physical. Haritu baby kahak teruk, sampaikan saya hantar ke klinik untuk sedut, malam tu dia punya meragam kena tidur atas badan, takboleh letak atas tilam. Hari seterusnya dah back to normal, ceria. Sebelum kita pun stress, Puan boleh pergi klinik terus untuk buang kahak, then konsisten bersihkan hidung baby. InsyaAllah semua akan baik baik sahaja.

bole guna minyak bawang putih..