Second Trimester

Hi, ada tak sesiapa yg tgh 2nd trim skrg, rasa lapar, tapi bila makan sikit dah kenyang? tapi kenyang yg kalau sumbat makanan lagi, rasa nak muntah. saya awal2 time 16w haritu makan okay, habis je makan, tapi dah masuk 18w ni, baru baik demam pastu selera makan mcm ni pulak. kalau ada, mcm mana nak disiplin makan dgn betul eh?

5 Balas

Pandangan saya if baby doc cakap membesar ikut perkembangan dia xperlu risau. janji ibu ade makan juga. at same time ambil multi vitamin. Badan pon x risau kembang sangat

Saya pun macam tu, cepat sangat kenyang padahal bru makan skit. Selalu jugak bila tengah makan jadi mengah macam bru lepas berlari. Mksudnya dh kna stop makan lah tu

Sy pun sama. Tp kalau x makan pn tak lapar jugak 😅. Sy makan sikit2 je. Kalau mkn portion yg biasa mkn tu rasa ketat semacam kat perut. Tak selesa sgt

Cuba makan portion sikit tapi kerap, setiap 2-3jam kena makan. Boleh selang seli dgn buah2

sama nii .. lapar lapar ..makan sikit je kenyang dahhh