Kenapa awal hamil perut rasa cepat kenyang padahal makan 2 senduk je (portion kecik)

Kenapa awal hamil ni makan sikit pun dah kenyang ye? Kalau ikut portion before hamil, mmg makan bertambah. Skrg makan 2 senduk pun rasa kenyang sangat mcm makan 3 pinggan. Portion makanan sekarang pun kecik. Tapi always berangin kalau takda makanan masuk. Bila berangin, rasa mual nk muntah. So always kena ada makanan tapi sikit je selalu. Korang macamni jugak ke tiba2 perut taknak makan banyak2? #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #firstmom #firstbaby #bantusharing

5 Balas

sama laaa...mkn sikit dah kenyang...pastu bila lapar rasa nk muntah..dah mkn hilanglah rasa nk muntah tu 😂 dulu 2/3 senduk... skarang 1 senduk dah kenyang

2y ago

Betulll

alamak 😂 saya pun ni 1st experience...betul la ...makan sikit ja dah kenyang pastu sat g lapar balik ...sedia2 lapar sejak pregnent ni ...

2y ago

ya betul sangat lambat makan perut berangin ...pastu mula la sakit kepala

sama la. Saya ni pon ambil portion sikit je. Biasa boleh je habis. Tapi tak habis juga. Lapar sentiasa. makan tak habis.

2y ago

Samaaaaa

sama la ngn saya! mkn cpt kenyang, pastu cepat lapar. perut pedih. #firstpregnancytoo

2y ago

Betul.. bukan hormon tpi sbb perut yg lapar sngt, smpai gastrik 🤣mystery btol. haha. pdhal bby duduk dekat rahim, still tgh develop n too small. tpi kite yg rasa mcm dia duduk bbtol dlm perut and mkn direct makan mknn yg kite baru makan🤣

sama sis..nak makan banyak mcm dlu dah x boleh😢cepat sngt kenyang n kena makan sikit2 tapi kerap