Susu Hi Goat

Hi, ada tak sesiapa yg minum susu ni masa pregnant? Saya dah tanya misi dan doctor but dorang lagi prefer susu ibu atau susu kotak tu tapi saya tak boleh minum susu kotak dah try macam2 akan muntah, sy prefer susu ni sebab boleh minum suam, sesuai untuk GDM dan pernah rasa sebelum ni boleh telan, sy was was bila doctor macam tak recommend #16weeks

Susu Hi Goat
27 Balas

awak kena check ingredients dia. kalau tak ada yang pelik2 sangat, and tak ada benda yang bahaya untuk orang hamil, okay je. doktor selalu tak berani recommend benda yg diorang tak tahu. kalau sis tahu dan yakin dengan ingredients dia, okay je. tu pun dia tulis kat situ tak ada gula tambahan, plus point dah tu

sy ade gdm sy stay minum susu wildan ..😅 alhamdulillah xnaik merah lagi setakat ni.. hb pun cantik..org cakap, susu wildan xbg anak lekat kuning lame..tapi kena jge mkn jgk jgn harap susu je..lain org lain pengalaman..☺️

8mo ago

Wildan tak pernah try yg tu ada gula ke sis? Su kalini takda gdm cuma takut2 juga sbb sblm ni pregnant ada, btw tqsm sis bg feedback 😘

Ada tanya tak kenapa doktor dan nurse tak recommend untuk awak? Dalam TAP ni ramai je mommies yang minum susu ni tapi itulah setiap ibu mengandung tahap kesihatan tak sama. Jadi awak akan dapat macam2 pendapat nanti.

8mo ago

Sebab dia tak tahu ingredients dia jadi dia prefer yg susu mmg khas utk ibu dan susu kotak, sy stakat ni alhamdulillah takda gdm atau sakit yg lain

saya amal lazz susu kambing..gula tak tngi..sedap pun sedap...saya suka..saya pregnant ada gdm.. saya tnjuk dkt dietitian dia ckp ok..janji gula rendah..dulu saya 4 scop skrg 3 scop kdg selang sehari ikot dietitian bgtau

diorang ckp minum susu kambing masa preggy, ank kurang kuning.. tp sy tak boleh telan even tak preggy pun sy mmg tak mkn kambing.. bau pun dh loya.. seronok tgok ibu2 yg boleh minum susu kambing masa preggy..

Saya permah minum susu ni time pregnant last year that time ada gdm on diet. Hari2 minum tapi just minum half packet sehari. Sebab kalau saya minum 1 packet usually time buat BSP akan tinggi bacaan die.

susu ibu ngdung smua jenama pn elok..amal buah kurma jugk ..owg ckp susu kmbing lgi elok dri susu lembu..sy ngdung yg sulong minum susu anmum..skrng ngdung no 2 ni..nk try susu kmbing plak..

saya pon minum susu ni,dah pragnant week 35, pastikan masa beli kat on9 baeli dari HQ terus untuk elak fake product. kat HQ mahal tapi trusted

susu ni ok..dia xla kesusuan sgt. sb anak sy xboleh bau n minum susu dia nk muntah. tp susu ni dia boleh minum.. sy preg pon minum. kenyg je.

8mo ago

Sis minum start brapa weeks? Kalau 16weeks dah boleh ke?

Saya minum higoat dr preggy 3 bln sampai lahir bby. Alhamdulillah semua ok, baby kuning pun tak lama. Hb ok, gula pun tak spike.