Celah kangkang sakit

Ada tak sesiapa yang sakit celah kangkang bila start masuk 26 weeks above? Saya skrg 28w & sakit celah kangkang. Husband tolong urut jadi makin sakit 😭 Nak jalan, bangun dari baring pun pedih sangat Ada cara nak hilangkan sakit tu?

9 Balas

Tak ada cara yank… tapi mungkin boleh kurangkan rasa sakit je… elakkan keje berat, pastu nak duduk pn kene hati2 tau jgn tekangkang sgt… klau sis dulu buat mcm tu, kurang lah sikit tapi sakit tetap ada 😂 tp dah hujung2 dlm 38wks cmtu hilang pulak dia…

ubat dia bersalin je sis😂 tpi elakkan mengangkang sgt, cth, klau kluar kreta, elakkan kluar sbelah2 kaki, kluar dua2 belah kaki trus. Baru dia x pressure kt sebelah kaki. Kalau berdiri pun, jangan letakkan berat kt sbelah kaki je.. diri btul2 ats dua2 kaki

11mo ago

klau sy plk skit sgt2 celah kgkang. sy kna buka peha sy sluas2 nya.. pstu goyang skit pggul.mcm snman jgk. dpt kurng jga sakit nya. tpi bila nk bsuh kki tika bewuduk. mak aii. blh thn sakit dia.

sy minta husben tekan belakang kepit tulang belakang sampai ke tulang ekor. lega rasa..pastu sapu minyak. Lusa tu biasa sakit lagi pastu ulang je urut pinggang sampai ke tulang punggung

Sy pon sama. Sekarang sakitnya bertambah kat bahagian bontot pulak 🤭. Sy telan juga panadol kalo xtahan sgt. Sy minggu 30. Ni start ambik kalsium n susu. Rase kurg sikit sakitnya

saya pun skrg 29w rasa sakit yg sama , sakit sangat tapi tulah tahan saja yg mampu . pahtu saya selalu letak bantal byk byk je lah gitu. tidak terlalu berdiri lama,duduk tak lama,

time 1st prgnt saya alami camni. tp xde ubat. jadinya menahan la smpai bersalin 😅 tu la dugaan ibu prgnt. bersabar la ye. semoga dipermudahkan segala urusan

Same la dgn sy jgk😭 mmg xde cara nk hilangkan..gejala akn hilang selepas bersalin..so kita same² kena kuat eh mommy

Urut mmg xleh hilang pn sis.. sakit tu mmg ade layankan aje.. sy besenye sakit time nk pakai sluar xpn jalan.. huhu

sama la sis..sy 30w pn mcm tu, melecet pedih lgi² kalau berpeluh..sy ltak vaseline sblum tydo esok nya tu dh ok..