Kandungan tidak menjadi?

Ada tak sesiapa pengalaman mengandung, kandungan tidak menjadi?? Kantung xnmpk Baby. Boleh share Kat saya😊#ingintahu #bantusharing

6 Balas

sy thn lps.mase scan pttnye dh 7w tp bile scan masih 5w n nmpk kantung je.pastu bentuk kantung tu pon x cantik .b'segi² bentuk die.pastu esoknye tros bleeding kuar darah coklat² mcm hujung period tu smpi la ari sabtu ptg baru start kuar darah merah.time tu sy tros pki pad.esoknye sy bgn pg rase x selesa sbb rase pad penuh sgt.sy masok je toilet turun darah b'ketul² mcm hati ayam tu.tros sy ajak suami gi emergency.smpi emergency dktr scan katenye kantung masih ade lg.so,sy mcm lega la sket n masih menaruh harapan pregnancy ni berjaya walaupon darah kuar x benti² smpi melimpah kt katil tu 😭 dktr buat surat suruh jumpe pakar o&g n kt atas dktr sahkan sy dh gugur tp incomplete miscarriage.so,dktr masok moncong itik utk kuarkan serpihan darah yg tertinggal tu 😭

3y ago

sy x penah kene seggugut teruk² slame period ni.stkt cramp² sket tu ade la.tp mase cek dktr mase bleeding tu sy ckp sakit mcm senggugut 😅 xpe sis,doa bnyk² ye.kalo btol x m'jd mudah² an pasni sis cpt² lekat smule.org kate pas gugur ni subur.in sha Allah...ade rezeki sis nnt 😊

saya gugur bulan 9 Tahun lepas Alhamdulillah lepas 2 bulan disahkan mengandung lagi kawin disember 2019. Saya scan waktu 8 weeks x nmpk apa..dr syak kandungan masih awal n suspect miscarriage Dr suruh dtg lagi 2 minggu dlm 2 minggu tu saya bleeding sikit2..tepat 10 weeks sebelum jumpa Dr esok cramping n keluar semuanya..saya syak x jadi n gugur sbb bnyak kerja g sekolah naik trun tgga hari2 tgkat 4 untuk ngajar dan selalu berjalan jauh makan angin..sepatutnya awal2 kena jaga saya ingat baby kuat tapi x rupanya..😢

3y ago

ohh yeke.. alhamdulillah tahniah ye.. semoga Baby awk sihat.. InsyaAllah.. btw terima Kasih ye share😊

kandungan sy pernah xmjadi sebelum nie..ada bleeding..dr sikit ke byk..dr coklat ke darah merah pekat..scan ada kantung tp kantung x bulat cantik..ikut dr tarikh period patot dh 12weeks tp scan 8weeks.doktor bg duphaston kuatkn rahim sbb bleeding..mkn duphaston darah xkeluar byk dh..scan 2 minggu selepas tu..heart beat xde..janin pon xmbsr..doktor suruh stop duphaston..2 hari lepas tu..gugur sendiri tanpa dnc..

3y ago

sme jgk mcm sy.. tp sy xde bleeding.. cuma nmpk kntung je.. dah 3 bln still x pernah nmpk baby ngn jantung.. kntung je nmpk.. dr scan ats bwh pun sme nmpk kntung je..

Last year jd kt sy, gi scan 8w tp isi takda cuma ada kantung. Tp kantung bulat cntik lg, doc suh tgu lg 2 mgu utk next scan. Tak sempat nk tgu 2 mgu dah ada spoting and terus mcm period. Gi check, tgok kandungan tak menjadi missed miscarriage. Saya keluar sndri dan msa nak keluar punya lah sakit. Kena dnc sbb ada serpihan utk cuci.

3y ago

*ikutkan

Kes saya gugur 3/1/21 sbb kantung kosong. Scan dr 7weeks just kantung je..at 10weeks doc pakar sahkan missed miscarriage and suruh tunggu turun sendiri..Ngam2 12weeks bleeding and cramping then keluar semuanya

3y ago

Haa tunggu jelah buat masa ni..Klu betul xde rezeki sy doakan awak gugur naturally without cuci kat spital ya..semoga ada rezeki kita lagi lepas ni insyaAllah😊

Sy smpai 13w scan xde baby. kantung besar 7w je. xde bleeding langsung. smpai Sy rse bby nyorok kot. Ada je dok usap² perut. tp last gugur jugak dkt rumah sehari sblm Sy kena admit wad utk cuci.

3y ago

ohh sme jgk mcm sy tu.. Gosok gigi je muntah last2.. btw terima kasih ye share😊