Kerisauan bacaan gula

Ada tak sesiapa kat sini hadapi masalah bacaan gula tinggi selepas minum gula kat KK..risau laa,macam mana nak pasti kan bacaan gula kita normal? Saya dah 19 weeks..risau kalau kena GDM 😭..boleh share apa2 yg tahu tak?..

2 Balas

Its okay, jgn risau if sangkut GDM, just jaga pemakanan u utk baby, jgn terlampau diet sbb takutkan gula dan jgn melampau mengambil gula jgk, nnti dietitian akan ajar u mcm mne. I 19w sangkut GDM, tp bila dh tahu cara pemakanan yg betul, bacaan gula i OK je, just make sure jgn smpai ambil insulin. itu shj

Dh minum air gula ke?

2y ago

Sudah awk..pada 12.6.22..tetiba 1.7.22 dapat message dari nurse KK,kata tahap gula tinggi..Hmm rasa gdm ke?