Bleeding 5w+

Ada tak sesapa pengalaman mengalami pendarahan masa kandungan 5w-6w mcm tu. Darah yg keluar tak berketul, kuantiti pun tak byk mcm heavy period tu. Dah pergi klinik scan, kantung & janin alhamdulillah ok Dr cakap. Cuma tak tahu punca darah dari mana. Dr bagi duphaston. Boleh tahu selalunya berapa lama ya darah akan berhenti? Saya cuma bedrest je 2hari tak buat apa2

2 Balas

Saya bleeding dari 16w sampai 20w. 3kali pergi hosp.. Keluar darah mcm period.. Bila scan dr pakar dia kata uri dkt bawah.. Kena elak angkat berat, elak kerja berat, elak bersama dgn suami.. Sujud lama, angkat kaki L kat dinding, mkn kurma.. InsyaAllah.. Skarang dah 39w, tgh tunggu masa je ni 😊

2y ago

awak keluar darah mcm period tu mcm yg heavy period tu ke ? Mmg lama ke kena tu sis ?

Depends. Macam saya dalam masa 2 hari berhenti dah ☺️ Jaga diri puan, serius tak boleh buat kerja berat awal awal ni. Banyakkan berehat.