epidural

Ada tak sapa2 yg ad pengalaman ambik epidural masa melahirkn..boleh share pengalaman??

1 Balas

Saya 🙋🏻‍♀️ Masa anak first. Suntik epidural, lepas tu tak rasa dah sakit contraction..tapi saya muntah2, menggigil dan pening2..nampak macam siling bilik berpusing-pusing. Tapi sakit contraction masa tu memang dahsyat, nurse tu kata my readings sgt tinggi kalau tak ambil epi memang boleh pengsan. Lama juga tunggu, 17 jam baru sampai 10cm dan masa utk push.

5y ago

Ada, rasa macam awang-awangan. Habis pantang baru ok