Scan jantina

Ada tak mummy² yang buat scan jantina baby beberapa kali tapi baby tak nak tunjuk jantina dia 🤭🤭 nak beli baju pun beli yg warna baby girl dan boy boleh pakai takut nak beli warna pink karang baby boy plak yg keluar 😂

2 Balas

Hi mommy. Pengalaman saya macam tu lah. Saya dah nak masuk 30 weeks. Start buat gender scan dari 19 weeks lagi. Dah 6 kali saya buat gender scan. Tapi jawapan semua tak sama. Kejap boy, kejap girl, kejap dia kepit. Boy girl boy girl sampai ke sudah. Hahaha. Pening iolls... Macam saya, beli yang neutral colour dulu. Contoh macam putih, grey, brown and yellow. Saya banyak beli baju newborn sampai 3 bulan je. Sebab saya plan lepas habis pantang baru nak beli baju ikut gender dia. Time tu boleh dah beli size 3-6 months.

btul tu , klu cmtu baik beli yg size newborn neutral colours je dlu. bleh guna nnti utk anak2 lain plak jgak. 😅 bila dh kluar nnti bleh start beli ikut gender