PROSPAN OK?

ada tak mummy dekat sini yang batuk batuk minum prospan ni ? Boleh kan? doct korang bagi tak minum ni. Share #bantusharing

PROSPAN OK?
17 Balas

sepanjang prgnant , baik kena covid , atau dmam batuk . saya tak brani telan ubat mlainkan pnadol je . tu pun mse 1st day sbb pening sgt2 mkn dua bji je spnjang 9bulan. pastu cuba kerap mndi, jaga mkn n rehat ckup . takut nk mkn ubt lain 😩 . boleh refer doc sis

Saya awal trimester alah teruk sampai batuk. Husband pi farmasi tanya ubat batuk untuk pregnant, depa bagi Prospan. Alhamdulilah okay ja saya minum ubat batuk ni. Sekarang 33w 4d dah 😊 semoga sihat sentiasa dan dipermudahkan urusan kita semua.

prospan ni ok . dia hanya herbal sahaja . anak sy ada masalah jantung doc mmg suggest yg ini sahaja untuk dia . and doc kata pregnant pun blh makan yg ni . dia rasa berangin je . jgn risau tau sbb dia mmg herbal je

saya batuk teruk pergi checkup jumpa dokter minta ubat batuk dokter x bg risau sbb kandungan masi kecik 3bulan dia just bg ubat selsema jak, mcm² petua saya cari spaya batuk ilang sbb x tahan gatal sangat leher.

sye batuk teruk haritu, seminggu tak lega. pergi farmasi, farmacist tu pun tak suggest ubat batuk cecair ni, melainkan yg herba. then pegi kk, doc bagi ubat batuk pil (cair kahak)

saya kalau batuk doc memang akan bagi ubat batuk yg dos sesuai untuk ibu mengandung dan ubat selesema sebab makan madu tak jalan dan alhamdulillah sekarang dah 37weeks ☺️

Dr x suggest makan ubat batuk time pregnant. ikhtiar guna bahan semulajadi je sis. minum lemon + madu atau lemon kosong. moga cepat sembuh sis

ms sy batuk ms pregnant hr tu doc bg jnis cair tp yg ssuai utk pregnant la.. yg xde alkohol maybe.. n sy mnum xmngantok pom

saya sepanjang pregnant batuk hanya makan madu+lemon jer tanpa air..alhamdulillah elok...xberani nak makan ubat² ni..